Syksy 2017

Syksyinen joki. Kaksi henkilöä melomassa.

KOTA ry:n 26. toimintavuosi lähenee loppuaan. Ryhmissä on vietetty päättäjäisiä ja kanootit viety varastolle odottamaan tulevan kevään seikkailuja.

Syksy ja alkutalvi on kulunut KOTA ry:ssä vuonna 2015 alkaneen hankkeen parissa. Tämän lisäksi olemme ohjanneet toimintapäiviä työpajanuorille ja kerhoa alakoululaisille.

Kehittämishanke nuorten aikuisten arjen hallinnan ja työelämätaitojen vahvistamiseen jatkui syksyllä seitsemännen ryhmän kanssa. Ryhmässä on mm. tutustuttu erilaisiin liikuntaharrastuksiin sekä pohdittu tulevaa vierailemalla Rekrymessuilla ja askartelemalla unelmakarttoja. Ryhmään ohjautuminen tapahtui Turun ja Raision ammattilaisten kautta. Hanke jatkuu vielä keväällä 2018.

Mynämäen työpajanuorille ohjattujen seikkailutoiminnallisten työpajapäivien tavoitteena oli nuorten uusien ja positiivisten kokemusten saaminen ja sitä kautta omien voimavarojen ja kykyjen vahvistaminen. Toiminnan sisältöjä suunniteltaessa kuultiin työpajan nuorten toiveita ja odotuksia. Toimintapäiviin sisältyi esimerkiksi melontaa Laajoella sekä retkeilyä Kuhankuonon kansallispuistossa. Toiminnan mahdollisti Mynämäen Lions Clubin lahjoitus.

Nuorille aikuisille suunnatun toiminnan lisäksi KOTA ry on ohjannut kerhomuotoista toimintaa Pansion koulussa. Toiminnan tarkoitus on ollut vahvistaa seikkailukasvatuksellisen ryhmätoiminnan avulla lasten sosiokognitiivisia taitoja, itsetuntoa ja rohkeutta. Syksyn aikana lapset ovat mm. tehneet retkiä lähimetsään sekä tutustuneet parkouriin parkour-salilla. Toimintaa toteutettiin yhteistyössä Pansion koulun, Vamoksen ja Me-talon kanssa.

 

KOTA ry kiittää yhteistyöstä ja toivottaa kaikille hyvää vuodenvaihdetta!