Kategoria: Kuulumisia

Ensimmäiset tapaamiset

Lapsi istuu maassa retkikeittimen vieressä. Piirroskuva.

KOTA-kerhojen viides lukuvuosi alkoi pari viikkoa sitten. Ensimmäisellä tapaamisella istuttiin katosten alla lähimetsässä ja harjoiteltiin retkikeittimen käyttöä.

Neljäs kerhovuosi

Lapset kävelevät keväisessä metsässä reput selässään.

Neljäs lukuvuosi KOTA-kerhoja on nyt takanapäin ja kerholaiset lähetetty kesäloman viettoon. Syksyllä tavataan vielä kerran ja kysellään kaikkien kuulumiset.

Kevätjuhlista kesätöihin

Kolmas ja viimeinen lukuvuosi KOTA-kerhoja on nyt takanapäin. Nykymuotoisen toiminnan jatkorahoitus vuodesta 2022 eteenpäin selviää loppuvuonna. Toivomme parasta. Kerhot ovat olleet hyvin tuloksellisia sekä ohjaajien että osallistujien ja yhteistyökumppaneiden mielestä.

Uusi kerhovuosi

Teltta metsässä. Maassa on reppu.

Viikolla 39 saatiin uudet KOTA-kerhot liikkeelle. Toimintaa on tänä lukuvuonna Turussa Jäkärlän, Pansion ja Ilpoisten alakouluissa ja Paimiossa Kriivarin koulussa.

Töissä taas!

Henkilö valmistautuu laskemaan kanootin vesille merenrannassa.

Kuten meille kaikille, oli kesä 2020 myös KOTA ry:lle hyvin poikkeuksellinen. Vuosikymmeniä kesiä täplittäneet leirit ja kurssit joko peruuntuivat kokonaan tai siirtyivät myöhempiin ajankohtiin. Alkukesä meni hanketöissä ja lomat omilla retkillä.

Hyvää kesää!

Perhe melomassa. On kesä.

KOTA ry toivottaa kaikille hyvää kesää! Kuulumisia taas elokuussa lomien jälkeen!

Tiedote

Kota metsässä. Piirroskuva.

(päivitetty 31.3.2020)

Kaikki KOTA ry:n toteuttama ryhmätoiminta on viranomaisten suosituksesta tauolla. Toiminta jatkuu toistaiseksi etäyhteyksin toteutettavana yksilötyönä. Kehitämme parhaillaan uusia tapoja toteuttaa tavoitteidemme mukaista ryhmätoimintaa.

Vuosi 2019

Pian takana on KOTA ry:n 28. toimintavuosi. Tällä viikolla on vietetty vielä kerhojen pikkujouluja ja ensi viikolla viilataan valmiiksi alkuvuoden ohjelma.

Uusia seikkailuja

Kaksi mäntyä kallion päällä.

Taas on lomat lomailtu ja KOTA ry:n toimistolla valmistellaan tulevan kauden toimintaa. Ennen kerhojen alkamista pääsemme osallistumaan muutamaan leirikouluun. Hyvää loppukesää ja alkusyksyä!

“Kiitos tästä vuodesta!”

Kaksi henkilöä metsäpolulla. Molemmilla on reppu selässä.

Ensimmäisissä KOTA-kerhoissa on nyt vietetty päättäjäisiä. Lokakuussa alkaneissa kerhoissa ehdittiin mm. meloa, pulkkailla, pelata frisbeegolfia, laittaa ruokaa trangialla, tehdä käsitöitä ja ehkä tärkeimpänä istua yhdessä ja vaihtaa kuulumisia.

Päättyneen hankkeen tuloksia

Yksityiskohta hankkeen tuloksia kuvaavasta esitteestä. Hankkeen toimintatapoja karttamerkkeinä karttapohjalla.Piirroskuva.

KOTA – Lasten ja nuorten hyvinvointi ry toteutti 3/2015 ja 12/2018 välillä RAY:n ja STEA:n tuella Nuorten aikuisten arjen hallinnan ja työelämätaitojen vahvistaminen – kehittämishanketta.

Vuosi 2018

Merenranta talvella.

KOTA ry:n 27. toimintavuosi on pian takana. Päättyvän hankkeen viimeinen ryhmä viettää päättäjäisiään keskiviikkona ja KOTA-kerhoissa lomaillaan pari viikkoa ennen kevätlukukautta.

Uuden alkua

Polku metsässä.

Elokuu lähenee loppuaan ja KOTA ry:n työntekijät ovat palanneet lomilta ja leireiltä Turun toimistoon. Kesän kurssit olivat jälleen hienoja ja haluammekin kiittää yhteistyökumppaneitamme! Tällä viikolla paku suuntaa vielä leirikouluun meren rannalle.

Hyvää kesää!

Lapsia rantakalliolla. On kesä.

KOTA ry toivottaa kaikille hyvää kesää! Kuulumisia taas syksyllä leirien ja lomien jälkeen!

Ryövärinluolassa

Henkilö lumisessa kallion halkeamassa.

Tammikuun lopulla käynnistyneen ryhmän tapaamiset ovat edenneet puoliväliin. Viime viikolla ohjelmassa oli retki merenjäätä pitkin Ryövärinluolaan.

My Life´s Adventure

Hankkeen suunnitteluun osallistuneet esiintymässä orkesterina. Kaikki soittavat näkymättömiä soittimia.

KOTA ry:n toiminta muodostuu kurssi- ja ohjaustoiminnan lisäksi asiantuntijatyöstä. Tänä talvena toimimme konsultoivassa roolissa Tampereen ammattikorkeakoulun hallinnoimassa My Life’s Adventure – hankkeessa.

Syksy 2017

Syksyinen joki. Kaksi henkilöä melomassa.

KOTA ry:n 26. toimintavuosi lähenee loppuaan. Ryhmissä on vietetty päättäjäisiä ja kanootit viety varastolle odottamaan tulevan kevään seikkailuja.

Lastensuojelun järjestömessut

KOTA ry:n esite. Lapsia tekemässä erilaisia seikkailukasvatuksen aktiviteetteja, esimerkiksi melomassa ja istumassa nuotiolla. Piirroskuva.

Viime viikolla osallistuimme Varsinais-Suomen lastensuojelujärjestöt ry:n järjestämille Lastensuojelun järjestömessuille. Vuosittain järjestettävien messujen tarkoitus on tutustuttaa alan opiskelijoita, toimijoita ja muita kiinnostuneita lastensuojelun parissa tehtävään järjestötyöhön.