Kategoria: Kuulumisia

Vuosi 2021

Lapset selvittävät yhdessä solmuja köysissä.

Kohta on takana toinen vuosi poikkeusoloja ja toiminnan kehittämistä. Epidemian lisäksi vuoteen on mahtunut paljon uutta ja innostavaa. Olemme mm. saaneet uuden työntekijän joukkoomme ja opiskelleet uusia taitoja menetelmälliseen työkalupakkiimme. Samalla tuli myös täyteen kolmekymmentä vuotta seikkailua. 🙂 (Tämän hetken kuulumisten lisäksi meidän sivuiltamme voi lukea myös KOTA ry:n alkuvaiheista.)

Toiminta on keskittynyt kuluneena vuonna hanketoimintaan, jota olemme voineet toteuttaa suureksi iloksemme “lähikerhona”. Osa pienistä muutoksista joita teimme terveysturvallisuuden vuoksi on osoittautunut hyviksi pysyviksi ratkaisuiksi. Olemme mm. hankkineet lisää lainavaatteita ja katoksia ja kokoontuneet säästä riippumatta aina ulkona. Pienryhmissä on lukuvuonna 2021-2022 yhteensä kolmisenkymmentä lasta neljästä eri koulusta. Tällä viikolla kerhotoiminta jää tauolle koulujen lomien ajaksi.

Kerhotoimintamme ei saanut hakemaamme STEA:n kohdennettua toiminta-avustusta ja suunnittelemme tällä hetkellä uusia tapoja rahoittaa ja siten mahdollistaa kerhotoiminnan jatko myös tulevina vuosina. Kevään jatkamme siirtyvällä avustuksella.

Hanketoiminnan lisäksi olemme tehneet tänä vuonna yhteistyötä mm. VSLJ:n Linkki-toiminnan ja Perhelinjan, Lihastautiliiton, Allergia-, Iho- ja Astmaliiton sekä Folkhälsanin, Turun HUMAKin ja Isät ja pojat puussa-hankkeen kanssa.

KOTA ry kiittää yhteistyöstä ja toivottaa kaikille hyvää joulunaikaa, lomaa ja vuodenvaihdetta! Tammikuussa jatketaan!

Syystervehdys!

Hei taas!

Neljäs syksy KOTA-kerhoja on alkanut sekä perinteisesti että hiukan jännissä tunnelmissa, koska odottelemme joulukuussa tulevaa päätöstä kohdennetusta toiminta-avustuksesta.

Kerhot pyörähtivät käyntiin syyskuussa ja olemme nyt saaneet tutustua uusiin kerholaisiin (ja opetella kymmeniä nimiä 😉 )! Kerhot kokoontuvat iltapäivisin neljällä eri koululla. Ohjaajina toimivat tänä lukuvuonna Minna ja Juho.

Viime viikolla keräsimme tekemisten toivomuslistaa, leikimme suosikkileikkejä metsäversioina ja askartelimme pieniä taideteoksia luonnonmateriaaleista ohikulkijoiden iloksi ja hämmästykseksi. Tällä viikolla ohjelmassa onkin ensimmäinen retkikokkailu.

Kuullaan! 🙂

Kevätjuhlista kesätöihin

Kolmas ja viimeinen lukuvuosi KOTA-kerhoja on nyt takanapäin. Nykymuotoisen toiminnan jatkorahoitus vuodesta 2022 eteenpäin selviää loppuvuonna. Toivomme parasta. Kerhot ovat olleet hyvin tuloksellisia sekä ohjaajien että osallistujien ja yhteistyökumppaneiden mielestä.

Uusi kerhovuosi

Teltta metsässä. Maassa on reppu.

Viikolla 39 saatiin uudet KOTA-kerhot liikkeelle. Toimintaa on tänä lukuvuonna Turussa Jäkärlän, Pansion ja Ilpoisten alakouluissa ja Paimiossa Kriivarin koulussa.

Töissä taas!

Henkilö valmistautuu laskemaan kanootin vesille merenrannassa.

Kuten meille kaikille, oli kesä 2020 myös KOTA ry:lle hyvin poikkeuksellinen. Vuosikymmeniä kesiä täplittäneet leirit ja kurssit joko peruuntuivat kokonaan tai siirtyivät myöhempiin ajankohtiin. Alkukesä meni hanketöissä ja lomat omilla retkillä.

Hyvää kesää!

Perhe melomassa. On kesä.

KOTA ry toivottaa kaikille hyvää kesää! Kuulumisia taas elokuussa lomien jälkeen!

Tiedote

Kota metsässä. Piirroskuva.

(päivitetty 31.3.2020)

Kaikki KOTA ry:n toteuttama ryhmätoiminta on viranomaisten suosituksesta tauolla. Toiminta jatkuu toistaiseksi etäyhteyksin toteutettavana yksilötyönä. Kehitämme parhaillaan uusia tapoja toteuttaa tavoitteidemme mukaista ryhmätoimintaa.

Vuosi 2019

Talvinen vaaramaisema Iso-Syötteeltä. Puissa on tykkylunta.

Pian takana on KOTA ry:n 28. toimintavuosi. Tällä viikolla on vietetty vielä kerhojen pikkujouluja ja ensi viikolla viilataan valmiiksi alkuvuoden ohjelma.

Uusia seikkailuja

Kaksi mäntyä kallion päällä.

Taas on lomat lomailtu ja KOTA ry:n toimistolla valmistellaan tulevan kauden toimintaa. Ennen kerhojen alkamista pääsemme osallistumaan muutamaan leirikouluun. Hyvää loppukesää ja alkusyksyä!

“Kiitos tästä vuodesta!”

Kaksi henkilöä metsäpolulla. Molemmilla on reppu selässä.

Ensimmäisissä KOTA-kerhoissa on nyt vietetty päättäjäisiä. Lokakuussa alkaneissa kerhoissa ehdittiin mm. meloa, pulkkailla, pelata frisbeegolfia, laittaa ruokaa trangialla, tehdä käsitöitä ja ehkä tärkeimpänä istua yhdessä ja vaihtaa kuulumisia.

Päättyneen hankkeen tuloksia

Yksityiskohta hankkeen tuloksia kuvaavasta esitteestä. Hankkeen toimintatapoja karttamerkkeinä karttapohjalla.Piirroskuva.

KOTA – Lasten ja nuorten hyvinvointi ry toteutti 3/2015 ja 12/2018 välillä RAY:n ja STEA:n tuella Nuorten aikuisten arjen hallinnan ja työelämätaitojen vahvistaminen – kehittämishanketta.

Vuosi 2018

Merenranta talvella.

KOTA ry:n 27. toimintavuosi on pian takana. Päättyvän hankkeen viimeinen ryhmä viettää päättäjäisiään keskiviikkona ja KOTA-kerhoissa lomaillaan pari viikkoa ennen kevätlukukautta.

Uuden alkua

Polku metsässä.

Elokuu lähenee loppuaan ja KOTA ry:n työntekijät ovat palanneet lomilta ja leireiltä Turun toimistoon. Kesän kurssit olivat jälleen hienoja ja haluammekin kiittää yhteistyökumppaneitamme! Tällä viikolla paku suuntaa vielä leirikouluun meren rannalle.

Hyvää kesää!

Lapsia rantakalliolla. On kesä.

KOTA ry toivottaa kaikille hyvää kesää! Kuulumisia taas syksyllä leirien ja lomien jälkeen!

Ryövärinluolassa

Henkilö lumisessa kallion halkeamassa.

Tammikuun lopulla käynnistyneen ryhmän tapaamiset ovat edenneet puoliväliin. Viime viikolla ohjelmassa oli retki merenjäätä pitkin Ryövärinluolaan.

My Life´s Adventure

Hankkeen suunnitteluun osallistuneet esiintymässä orkesterina. Kaikki soittavat näkymättömiä soittimia.

KOTA ry:n toiminta muodostuu kurssi- ja ohjaustoiminnan lisäksi asiantuntijatyöstä. Tänä talvena toimimme konsultoivassa roolissa Tampereen ammattikorkeakoulun hallinnoimassa My Life’s Adventure – hankkeessa.

Syksy 2017

Syksyinen joki. Kaksi henkilöä melomassa.

KOTA ry:n 26. toimintavuosi lähenee loppuaan. Ryhmissä on vietetty päättäjäisiä ja kanootit viety varastolle odottamaan tulevan kevään seikkailuja.

Lastensuojelun järjestömessut

KOTA ry:n esite. Lapsia tekemässä erilaisia seikkailukasvatuksen aktiviteetteja, esimerkiksi melomassa ja istumassa nuotiolla. Piirroskuva.

Viime viikolla osallistuimme Varsinais-Suomen lastensuojelujärjestöt ry:n järjestämille Lastensuojelun järjestömessuille. Vuosittain järjestettävien messujen tarkoitus on tutustuttaa alan opiskelijoita, toimijoita ja muita kiinnostuneita lastensuojelun parissa tehtävään järjestötyöhön.